Sabtu, 3 Ogos 2013

Alfalfa Complex


Alfalfa Complex adalah supplement unik dan merupakan signature product keluaran Shaklee. Buat yang masih baru dengan Alfalfa, ia merupakan sejenis tumbuhan herba yang sangat istimewa dan hebat. Kenapa saya katakan ianya istimewa?

Akar pokoknya tumbuh sedalam 20-60 kaki ke dasar bumi. Seperti yang semua tahu, semakin dalam ke bawah tanah, semakin banyak nutrient dan mineral yang terdapat di dalamnya. Maka, akar pokok Alfalfa dikenali sebagai "Nature's Miners" yang menyerap segala nutrient di dasar bumi dan menyimpannya di dalam daun Alfalfa. Jadi, daun Alfalfa adalah ibarat stor penyimpanan nutrient. Oleh sebab itu, Alfalfa turut dikenali sebagai Raja Tumbuhan.


Keistimewaan utama Alfalfa keluaran Shaklee adalah seperti berikut:


1. Hanya menggunakan Alfalfa yang telah mencapai tahap kematangan 5-7 tahun. Kebanyakan minuman klorofil di pasaran hanya menggunakan daun dari tumbuhan hijau yang masih muda dan berakar pendek yang mana kandungan nutrient-nya adalah lebih sedikit berbanding Alfalfa yang mempunyai akar yang dalam.
2. Mempunyai kadar klorofil yang tinggi. Tumbuhan hanya akan mencapai kadar klorofil yang tinggi sekiranya ia dituai setelah mencapai tahap kematangan mutlak.
3. Ditanam secara organik dan bebas dari racun serangga dan bahan bertoksik.
4. Hanya menggunakan daun Alfalfa (tidak dicampurkan bersama batang/ranting pokok). Daun Alfalfa ini akan dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.
5. Diproses pada suhu rendah bagi memastikan enzyme yang terkandung di dalamnya terpelihara.


Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. Antara manfaat utama Alfalfa Complex ialah:


1. Sebagai penggalak susu badan
2. Detoksifikasi - ia mencuci/menulenkan darah dan mempunyai fungsi antibiotik
3. Membantu proses penghadaman, ulser perut, gastrik, kembung, sembelit, etc
4. Melawan alahan seperti kulit dan hidung sensitif
5. Mengurangkan nafas berbau, bau badan dan tapak kaki berbau
6. Mengurangkan keputihan pada wanita
7. Memelihara saluran kencing dan fungsi buah pinggang
8. Mengurangkan tekanan darah tinggi
9. Mengawal diabetes
10. Mencegah/merawat arthritis, gout dan rheumatism
11. Menyingkirkan lemak dan kolestrol
12. Melawan tumor
13. Untuk merawat masalah kulit
14. Anti inflamasi
15. Mencegah retensi air


Alfalfa Complex merupakan salah satu supplement utama dalam Set Breastfeeding kami untuk tujuan milk booster. Tapi khasiat Alfalfa Complex adalah lebih dari itu. Ia merupakan pencuci darah, darah yang bersih dan sihat mampu mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit yang berpunca daripada pengumpulan toksin di dalam darah. Dapatkan Alfalfa Complex dari MyVita Harmony sekarang!


Khai ( 951439 )
fb: Khariatul Hakmah
fanpage: MyVita Harmony
call/sms: 012-264 4483
email: khariatulhakmah@gmail.com
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...